Breaking News

Valóban gyengébb minőségű a kompatibilis toner? Valóban csalásnak számít a használata? Bemutatjuk és megcáfoljuk az utángyártott tonerek használatával kapcsolatos, leggyakrabban felmerülő tévhiteket.

Bármennyire is szeretnénk spórolni a nyomtatással, idővel minden toner kifogy. Amennyiben pedig gyári megoldással szeretnénk pótolni őket, előfordulhat, hogy igen mélyen a pénzárcánkba kell nyúlnunk.

Akad azonban egy remek módja a spórolásnak, melyet az utángyártott, kompatibilis tonerek jelentenek. Sokan mégis idegenkednek a használatuktól, melynek okát főként a köztudatban elterjedt mítoszok és tévhitek jelentik.

De mi lehet ezekből igaz? Valóban gyengébb minőségű lenne az utángyártott toner? Milyen megoldást érdemes választanunk, ha a tökéletes minőség és a pénztárcánk egyaránt fontos? Ebben a bejegyzésben eloszlatjuk az utángyártott tonerekkel kapcsolatos, széles körben elterjedt hiedelmeket.

Utángyártott és utántöltött: nem egy és ugyanaz a megoldás

Ahhoz, hogy a tisztába tehessük a tévhiteket, először is fontos, hogy megismerjük a gyári és az utángyártott tonerek közti különbséget. Egy terméket akkor nevezünk „gyárinak” vagy „eredetinek”, amennyiben ugyanaz a gyártó készítette, aki a kapcsolódó készüléket gyártja. Az utángyártott vagy kompatibilis tonereket ezzel szemben egy másik cég készíti, ettől függetlenül mégis kompatibilisek az adott készülékkel és teljes értékűen használhatók.

Fontos tudni, hogy az utángyártott tonerek az eredeti termékekhez hasonlóan gyártósoron készülnek, ellenőrzött körülmények között. Nem azonosak tehát az eredeti tonertest felhasználásával készült, utántöltött megoldásokkal. Utóbbi esetben ugyanis a vásárló sokszor olyan tonert kap festékkel újratöltve, mely már több ezer oldalt kinyomtatott, előbbi esetben pedig egy teljesen új, ellenőrzött minőségű terméket.

Az utántöltött megoldás mechanikai hibákhoz és kevésbé jó nyomtatási minőséghez is vezethet, abban az esetben, ha nem megfelelő helyről vásárolunk. A kompatibilis toner vásárlása ezzel szemben azonban az eredeti toner árának töredékéért cserébe garantálja a megbízható nyomtatást és a kifogástalan minőségű végeredményt.

Ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden utántöltött toner gyenge minőségű lenne. Abban az esetben, ha megbízható gyártótól szerezzük be, egy újrafelhasznált megoldás is garantálhatja azt a végeredményt, amire egy újonnan gyártott toner képes. Egyszerűen csak jobban oda kell figyelni arra, mit választunk.

Az eredeti és a kompatibilis nem azonos minőséget képvisel?

Ez az egyik leginkább alapvető félelem a kompatibilis tonereket illetően. Rengeteg rémtörténetet hallani azzal kapcsolatban, hogy az utángyártott megoldások mennyire silány minőségű nyomtatási végeredményhez vezetnek, vagy hogyan tehetnek akár tönkre végérvényesen nyomtatókat. Ezek a dolgok azonban az esetek többségében alaptalanok.

Abban az esetben ugyanis, ha megbízható helyről vásárolunk kompatibilis tonert, egyáltalán nem kell a minőségromlás vagy a mechanikai meghibásodás lehetőségétől tartanunk. A megbízható gyártók termékei esetében ugyanis az alacsonyabb ár egyáltalán nem azt jelenti, hogy lejjebb kellene adni a minőség terén támasztott elvárásainkból.

Akadnak persze olyan utángyártott és újrahasznosított tonerek is, melyek gyenge minőségűek. Ezek azonban általában a legalsó árkategóriába tartoznak, és megbízhatatlan helyekről vásárolhatók meg. Éppen ezért fontos, hogy a kiválasztási folyamat során minden esetben ellenőrizzük a gyártó által kínált minőséget, olvassunk értékeléseket a termékkel kapcsolatban és igyekezzünk elérni az adott tonerrel kapcsolatos minősítéseket.

Az utángyártott toner használata csalás?

Sokan gondolják úgy, hogy a gyári terméket más gyártótól származó, olcsóbb megoldással helyettesíteni egyfajta csalás, mely nem engedélyezett. Ez azonban egyáltalán nem igaz. A kompatibilis toner használata százszázalékban legális, nem ütközik semmilyen törvénybe, és egyáltalán nem számít etikátlannak sem.

A legtöbb nyomtatókat gyártó cég persze igyekszik arra motiválni a fogyasztókat, hogy a gyári termékeket vásárolják, hiszen ez áll az érdekükben. Sok esetben pedig olyan lépéseket is tesznek, mint az elektronikus chipek telepítése, melyek megakadályozzák az utángyártott festékkazetták használatát.

Ez azonban, mint szinte minden egyéb védelmi rendszer kijátszható. Néhány kompatibilis toner ennek érdekében olyan chippel érkezik, mely segít abban, hogy teljes értékűen használható legyen. Ezáltal pénztárcabarát módon garantálva a kifogástalan nyomtatási végeredményt.

Megéri tehát kompatibilis tonert vásárolni?

Habár a kompatibilis tonerekkel kapcsolatban rengeteg tévhit él a köztudatban, elmondható, hogy ezek többsége nem több egyszerű pletykánál. Abban az esetben ugyanis, ha megbízható helyről, megbízható által gyártott kompatibilis tonert vásárolunk, az eredeti megoldás árának töredékéért hasonlóan nívós terméket kapunk.

Sem a gyengébb minőségű nyomtatási végeredménytől, sem pedig a mechanikai problémáktól, meghibásodástól nem kell tartanunk. Ennek érdekében azonban fontos, hogy ne engedjünk az irreálisan alacsony árú, megbízhatatlan gyártóktól származó termékek csábításának!

TonerPartners.hu webáruházában kapható kompatibilis tonerek kizárólag a legjobb minőséget képviselik, és garantálják azt, hogy az eredeti tonereknél jóval gazdaságosabb módon is biztosítja a magas színvonalú nyomtatás lehetőségét.