Breaking News

Az idő vas foga semmit sem kímél, előbb utóbb minden használati eszköz javításra szorul. Sok esetben azonban már a javítás sem elegendő, cserét kell eszközölni, hiszen az eredeti minőséget visszaállítani, vagy akár megközelíteni sem lehet, legyen szó bármiről, jelen esetben konkrétan a bejárati ajtó állapotáról. Most összegyűjtöttünk önnek öt jelet, melyek azt sugallják: Ideje lecserélni a bejárati ajtóját!

Fő a biztonság

A bejárati ajtó egyik első és legfontosabb funkciója a magánélet, a privátszféra védelme, mely fokozottan igaz, ha kültéri bejárati ajtóról van szó, mely egyben családunkat, értékeinket is védi az illetéktelen behatolókkal szemben. Amennyiben úgy érzékeli, hogy otthona bejárati ajtaja, vagy ajtajai már nem nyújtják azt a fajta biztonságot mint korábban, gondok adódnak a zárral, mozgó alkatrészekkel, vagy esetleg valamilyen oknál fogva komolyabban megsérült a szóban forgó nyílászáró, akkor nem érdemes késlekedni, még azelőtt úrrá kell lenni a helyzeten, hogy a betörők észrevennék a hiányosságokat. Ne kockáztassa a saját és családja biztonságát, válasszon új, hatékony és biztonságos bejárati ajtókat.

Elavult hőszigetelő képesség

A biztonság mellett mondanunk sem kell, az ajtók hatalmas szerepet játszanak a hőszigetelés terén is, függetlenül attól, hogy épp lépcsőházi, vagy kültéri bejárati ajtóról van szó. Otthona hőszigetelése csak akkor lesz költséghatékony, ha az ablakok mellett az ajtók hőszigetelési képességeit is szem előtt tartja. Az irreálisan magas fűtésszámla bizony a hőszigetelés minőségének romlására is utalhat. A probléma forrásai lehetnek az ablakok, de természetesen a bejárat ajtó is. Érdemes alaposan megvizsgálni az ajtókat és ha úgy találjuk, hogy itt van a kutya elásva, célszerű minél előbb lecserélni az elavult nyílászárókat modernebb, effektívebb gyártmányokra.

Csend és nyugalom

A hőszigetelés mellett a hangszigetelés sem mellékes szempont, hiszen a nyugodt pihenés, hatékony munkavégzés, vagy tanulás csak a megfelelően csendes körülmények között kivitelezhető. Persze ilyen téren az ablakoké a főszerep, mégis, ha a bejárati ajtó hangszigetelése elavult, az utca, a lépcsőház, vagy az udvarhelyiség felől érkező zajok ugyan úgy ronthatják életminőségünket.

Válasszon kiválóan hangszigetelő ajtókat a nyugodt és pihentető alvás, vagy effektív munka érdekében.

„A stílus maga az ember”

Tiszta udvar, rendes ház, tartja a mondás, de ez tulajdonképpen a nyílászárókra is igaz, hiszen az ajtók, ablakok megjelenése rengeteget számít otthonunk összképét tekintve. A bejárati ajtó megjelenése bizony sokat elárul rólunk, stílusvilágunkról, életvitelünkről. A házunkba, lakásunkba érkező vendégek első benyomásai a külső jegyek alapján formálódnak, amiben nagy szerep jut az ajtóknak is. Az aktuális dizájnhoz, belső terek stílusához, vagy épp a külső megjelenéshez nem illő ajtókat érdemes eltüntetni és esztétikusabb darabokra cserélni.

Nehéz közlekedés

Napjainkban már szinte minden közintézményben alapvető elvárás az akadálymentes közlekedés lehetőségének biztosítása. Mindazonáltal ez sok esetben otthonunkban is szükségessé válhat, ha idősebb emberek, vagy mozgásukban korlátozott személyek is élnek a házban. A magas küszöbű bejárati ajtó nehezen használható ilyen szempontból, sőt kifejezetten balesetveszélyes lehet. Célszerű ezesetben küszöb nélküli modellekre cserélni a meglévő ajtókat, így akár kerekesszékes, vagy bottal közlekedő személyek is könnyebben mozoghatnak a lakásban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük