Breaking News

A nappaliban fogadjuk a vendégeket és használjuk közösségi térként a családunkkal.

Ennek a szobának a berendezése nemcsak azért fontos, mert itt tartjuk a közösen használt dolgokat, hanem azért is, mert a nappali egyfajta lenyomata is a személyiségünknek.

Az egyik fő bútordarab (talán meglepő módon) a dohányzóasztal!

Amikor berendezünk egy lakást vagy egy szobát, mindig olyan bútorokat keresünk, amelyek „bírják a gyűrődést”, ha kell akár évtizedekig is az életünk részei maradnak.

Legyen szó szekrényről, komódról vagy épp dohányzóasztalról, fontos, hogy minőségi anyagból készüljenek.

Egyrészt azért, mert csak így maradnak szépek éveken át, másrészt – ha tetszik ha nem, ez a csúf igazság – a „gagyi” anyagból készült bútor olcsó hatást kelt és elrontja az egész szoba hangulatát.

 

Itt azonnal le is számolnánk két tévhittel:

  1. Az egyik az, hogy az egész lakást méregdrága holmikkal kell berendezni.
  2. A másik, hogy az igazi minőség megfizethetetlen.

 

Egyik sem igaz!

Ahogy egy-egy luxus ruhadarab vagy kiegészítő emeli az egész öltözet minőségét, még akkor is, ha a szett többi része már kevésbé volt drága, úgy egy drágább bútordarab emeli a lakás fényét és teszi összességében exkluzívabbá azt.

 

Mire kell figyelni egy dohányzóasztal kiválasztásánál?

Elsősorban a megalkotása során felhasznált anyagok színvonalára, legyen szó tömörfáról, fémről, üvegről vagy újrahasznosított fáról, és a szerelvények, valamint a kiegészítők minőségére.

A trópusi tömörfák (például a rózsafa vagy a mangófa) igen tartósak és erősek, egy-egy darab hosszú évtizedekig a lakás éke lehet.

Igaz, a belőlük készült dohányzóasztal felszínén repedések jelenhetnek meg, de ezek természetesek, ahogy a fa kissé kiszárad a mi éghajlatunkon.

Érdemes arra is odafigyelni, hogy az illesztések tökéletesek legyenek és a csavarok se mozduljanak ki a helyükről.

Mindenképpen át kell gondolni a vásárlás előtt, hogy az életvitelünk és a dohányzóasztal anyaga, felépítése passzol-e egymáshoz, ha például örökmozgó gyermekünk van, aki előszeretettel pacsál a nappaliban vízzel, nem biztos, hogy egy kényesebb, nedvességre érzékeny anyagból készült bútort kellene hazavinnünk.

Ugyanígy figyeljünk a házi kedvencekkel kapcsolatban is, ha egy kutyus vagy macska hajlamos a kaparásra, akkor egy tömörfa dohányzóasztal ezt igencsak megsínyli idővel.

 

Mivel lehet megőrizni a dohányzóasztal tökéletes állapotát?

Amikor rátalálunk az igazira, érdemes odafigyelni mindenre, ami a termékleírásban olvasható, legfőképp a tisztításra!

A dohányzóasztal (készüljön bármilyen anyagból) idővel piszkos lesz és már nem elég a portörlés.

Mindig azzal a módszerrel tisztítsuk meg a szennyeződésektől, ami a szakértői javaslatban szerepel.

Tehát trópusi fára ne öntsünk vegyszert, a festett fémet ne sikáljuk és az üveg megtisztításához mindig speciális tisztítószert használjunk.

Ha ezt az egy szabály betartjuk, dohányzóasztalunk sokáig megőrzi újszerű állapotát.