Breaking News

A fonalnak számos felhasználási módja van, de leggyakoribb előfordulása a kreatív kézművesek körében érhető tetten. Horgoláshoz és kötéshez előszeretettel használják a szakavatott, ebben az iparágban és elfoglaltságban tevékenykedő személyek. Sok fajta típusú fonal érhető el a piacon, különböző anyagban, színben, vastagságban. A kiválasztásnál a felhasználási terület fogja meghatározni, hogy melyikre van szükségünk.

A fonal típusai anyaga szerint

Legyen szó Pamutról, Viszkózról, Poliészterről vagy Akril-ról, a jól kiválasztott fonal a tökéletes kézimunka alapja. A internetes webáruházakban számos típusok közül válogathatsz. A mai termékek nagyon lágy, puha zseníliák, gyönyörű sodrattal. Mivel a gyártástechnológia is sokat változott az utóbbi évtizedekben, ezeknek a termékeknek a legnagyobb része nem allergizál, nem szúr, nem okoz kiütéseket, viszketést. Persze vannak köztünk érzékenyebb bőrűek is, nekik kicsit nagyobb odafigyelést igényel a választás.

Általánosságban elmondható, hogy az akril anyaga kellemesen puha, lágy érzés a bőrnek. Ezek a típusok különböző vastagságban készülnek, vannak inkább télre, és inkább a tavaszi – nyári időszakra ajánlott változatai. Az akril nagyon széles körben felhasználható. Tökéletes választás ruhadarabokhoz a jó tulajdonságai miatt.

A típusok közül az egyik legkedveltebb a selyem, amit a selyemhernyó gubójából állítanak elő. A selyemfonal története az ókori Kínáig nyúlik vissza, ahol évszázadokon át őrizték a készítésének titkait, illetve a selyem utakon keresztül kereskedtek is vele.

Térjünk át a pamutra. A pamut a gyapotnövény magjait burkoló finom szálak halmaza. A gyapot fontos szerepet töltött be az emberiség történetében, mert egyike a legősibb növényeknek, amelyek az ember termeszt. A gyapot nagyon macerás növény, ezért a génmanipuláció első áldozatai közé is sorolható egyben. Érhetik vegyszerek, színezékek és egyéb ruhaipari kezelések az előállítása során, de a modern ipari eszközök képesek ezen problémák kiküszöbölésére, így természetes és bőrbarát anyagokat hoznak létre a vásárlók számára. Nézz körbe, válogass, merülj el a színek játékában, a mintákban.

Fonalak típusai szín szerint

Elmondható, hogy színek tekintetében meglehetősen bő kínálat mutatkozik meg a gyártók részéről. Egy – egy gyártó 100-nál is több elérhető színpalettával igyekszik lefedni a piacot, hogy kielégítse a vásárolókat, ezzel utat engedve a különböző felhasználási szokásoknak. Az egyik legnépszerűbb gyártó a német Schachenmayr, mely Catania termék családjával 124 különböző színnel igyekszik a felhasználók igényeit kiszolgálni. Ha valaki nem elégedett az egyszínű termékekkel, akkor lehetősége van színátmenetes termék megvásárlására is.

Fonalak típusai vastagság szerint

Fontos adottság még a vastagság is. 2 milliméteres vastagság a legeltermettebb a különböző márkájú fonalak közül. Ehhez megfelelő vastagságú horgolótűt is ajánlanak. A horgoló mintákban legtöbbször pontos instrukció formájában közlik az alkotókkal, hogy milyen vastagságú fonalat és ahhoz milyen típusú horgolótű az ajánlott. Célszerű ezen ajánlások alapján eljárni egy-egy elkészítendő amigurumi figura folyamán.

Tervezz és horgolj kedvedre. Ha neked is megjött a kedved, akkor nyomás! Ássd magad a szálak mélyére és rakd a kosárba a kedvenc terméked még ma! Ha felszeretnéd tölteni kedvezményes áron készleted, akkor látogass el a következő fonal webshopba.