Breaking News

És miért?

Mert az utastér tisztaságát az autó belső stílusát és esztétikáját, néha a vezetés közbeni biztonságot és a takarítás kényelmét is befolyásolja az autószőnyeg.

Az autószőnyegeknek megbízhatóan meg kell védeniük az autó belsejét a szennyeződésektől és mindenféle törmeléktől, össze kell gyűjteniük a port, és meg kell akadályozniuk, hogy az újból a levegőbe kerüljön. Esős ​​és havas napokon egy jó autószőnyegnek fel kell szívnia a felesleges nedvességet, hogy a sofőr lába ne csússzon le a gáz- vagy fékpedálról, ami veszélyeztetheti a vezetés biztonságát.

Az autószőnyeg egyszerre két funkciót is ellát

Az első az autópadló kárpitjának védelme a szennyeződéstől és a tisztítás további egyszerűsítése, a második az esztétikai. Ahhoz, hogy mindenki megtalálja ízlésének megfelelő autószőnyeget a gyártók készítenek textilből és gumiból is autószőnyegeket.

Gumi, vagy textil a autószőnyeg a jobb?

A gumi autószőnyegek nem szívják magukba a vizet, és nem engedik át a kocsi padlójára. Tisztításuk egyszerű, a szennyeződéseket kis mennyiségű vízzel még mosószerek használata nélkül is nagyon könnyen le lehet róluk mosni.

A textil autószőnyegek használatát azok számára javasolják, akiknél az autó esztétikája számít inkább, mint a funkcionalitás. Kétségtelen, hogy a textil autószőnyegek kellemes tapintásúak és gyönyörű anyagokból és hatalmas színválasztékkal készülnek(fekete, szürke, bézs, piros, kék, barna stb.).

Fontos azonban, hogy a használhatóság ne essen a szépség áldozatává

A textil autószőnyegek fő problémája a nedvesség felszívódása. Ha felgyülemlik a víz az autószőnyegben, akkor a nedvesség egy része bekerülhet a kárpitozott padlóburkolatra, a kórokozók és baktériumok nagy örömére, mivel esélyt kapnak a szaporodásra, amelyet igen kellemetlen szaggal köszönnek meg. És ha ez nem lenne elég baj, még a rozsdásodás kialakulásának a lehetősége is biztosítva van nedves autószőnyeg miatt.

Ezért, ha a textil autószőnyeg használata mellett döntünk tanácsos kiváló minőségűt vásárolnunk. Sajnos a textil autószőnyegeket elég gyakran kell kimosni és jól megszárítani, hogy szépek maradjanak, mielőtt visszahelyezzük az autóba.

A két fajta autószőnyeg közötti választás nagymértékben függ a prioritástól, igényektől és költségvetéstől.

Minden autószőnyeg típusnak megvannak a maga sajátosságai és funkciói, ezért biztos, hogy minden autótulajdonos megtalálhatja azt, amire szüksége van.