Breaking News

Ma már tényleg bármihez hozzájuthatnunk online. Az internetes vásárlás számos előnnyel jár, azonban a szakértői segítség ilyenkor gyakran elmarad.

Ha komolyabb beruházásra készülünk, érdemes alaposan utánajárni a kérdésnek még azelőtt, hogy kiválasztanánk a befutó terméket. Így van ez például a kazánoknál is, ahol az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés annak mérete.

Mekkora elektromos kazán kell? – Talán az egyik leggyakoribb kérdés ha a kazán kiválasztására kerül a sor. Míg személyes vásárlás esetén ebben segítséget nyújt nekünk az áruházi eladó, szakértelmét nélkülöznünk kell, ha webshopban adunk le rendelést. Ilyenkor sincs minden veszve, hiszen számos cikk segít eligazodni a kazánok méretezésében és kiválasztani a számunkra leginkább megfelelő típust.

Elektromos kazánt vásárolnék! De mekkora legyen?

A webkazán oldalán például egy kalkulátor segít minket. Az otthon alapterületének és belmagasságának megadásán túl mindössze a szigeteléssel kapcsolatos kérdésre kell választ adnunk és máris megtudhatjuk, milyen teljesítményre van szükségünk. Elektromos kazánról beszélünk, de a számítási metódus hasonlóan alakul a gázkazán esetében is.

Fontos, hogy a számítás eredményét vegyük komolyan, hiszen nem megfelelő megoldás az, ha a “biztonság kedvéért” nagyobbat választunk a szükségesnél. A nagyobb kazán ugyanis feleslegesen használja az energiát, ami a környezetünkön túl a pénztárcánk sem kedvez.

Nem véletlenül fontos kérdés a ház szigetelése sem. Olyannyira meghatározó tényező ez, hogy érdemes számba venni akár első lépésként a szigetelés javítását, korszerűsítését is. Egy jól szigetelt otthon ugyanis kisebb berendezéssel is megfelelően működik. Legalább ennyire fontos figyelembe venni azt is, hogy egy vagy több szintes házról beszélünk-e, hiszen ez is lényeges szempont a választásnál.

Amennyiben nem szeretnénk online kalkulátor segítségét igénybevenni, magunk is elvégezhetjük a számítást: ehhez a légköbmétert kell 40-nel szoroznunk. Az így kapott érték a kazán teljesítményének a mutatója.

A számítás tehát egyszerű, az otthonunk mérete határozza meg főként a választandó kazán méretét. Van itt azonban még egy szempont, mégpedig az, hogy a használati melegvizet is a kazánnal kívánjuk-e előállítani. Amennyiben igen, tartsuk szem előtt, hogy 20 kw alatti készülék választása szükséges.

Ha ilyen készülék vásárlása előtt állunk, érdemes tehát alaposan átgondolni a valós szükségletünket, és figyelembe venni az online is elérhető szakértői tanácsokat. Amennyiben nem boldogulnánk a internetes leírásokkal, mindenképpen keressünk fel egy szakembert, aki segít kiválasztani a tökéletes kazánt.