Breaking News

Ma már nem annyira tabutéma a férfi intim gyanta, mint korábban, hiszen a férfiak is ugyanúgy küzdenek az intim területek tisztán tartásával a mindennapokban. Az intim gyantázás azonban nekik is lehetőséget ad az igényesség érzésére és a szőrtelenséggel járó magabiztosság növekedésére. De mit kell tudni erről a témáról? Léteznek-e férfi szalonok és tulajdonképpen ki miatt érdemes gyantáztatni? Olvasd el a cikkünket, amiben minden kérdésedre választ kaphatsz!

Mi az az intim gyantázás?

A borotvás szőrtelenítés sokszor kényelmetlen, kellemetlen, időrabló tevékenység; ráadásul az együttlétek során az épp növekedésben lévő szőr szúrhatja is a partnert. A férfi intim gyanta véget vethet ennek a sok nyűggel járó korszaknak és megadhatja az ápoltság mindennapos érzését.

férfi intim gyanta tulajdonképpen egy speciális MicroWaxing technológiával történik, melynek segítségével még a legérzékenyebb bőrfelületek is maximum kisebb kellemetlenséggel gyantázhatóak. Az intim kozmetikai eljárással akár az egész intim területen eltávolítható a borotválkozástól megerősödött szőr, azonban a gyantázás rendszeresítésével már a második alkalomtól kezdve kellemesebbé válhat a kezelés. Az intim gyantázással javítható a bőr állapota: hidratáltabb és rugalmasabb lesz, illetve egyszerűbben lesz tisztán tartható. A szőrtüszők és a bőrfelület a kezelés utáni ápolás miatt nem tudnak begyulladni és irritálódni, így a fertőzés és a kiütések is elkerülhetőek.

Férfiak ugyanúgy igénybe vehetik

A férfi intim gyanta fogalma már évek óta jelen van, azonban még sokan nem barátkoztak meg ezzel a gondolattal. Ennek ellenére a férfiak is bátran igénybe vehetik ezt az intim kozmetikai szolgáltatást, hiszen az igényesség érzése mindkét nemet megilleti! Gondolj csak bele, hogy mennyivel kellemesebb úgy megjelenni a strandon, a szaunában és úgy általánosságban a wellnessben vagy termálfürdőkben, hogy nem zavar a kilógó szőrzet, “nem csípi be a szőrt” a fürdőgatya.

Mindemellett azonban a sportolás esetén lehet feltűnően jobb választás a gyantáztatás, hiszen itt már a higiénia és a sportruházat alatti kényelem is közbeszól. Az úszás, a kerékpározás, a vízi sportok vagy az intenzív izzadással járó mozgástípusok mind-mind növelik a férfi intim gyanta iránti igényt.

A társadalmi megítéléstől pedig nem kell tartani, hiszen csak a beavatottak fognak tudni arról, hogy intim gyantázásra jársz. De jó hír, hogy egyre inkább elterjed a köztudatban az is, hogy a férfi intim gyanta tulajdonképpen az igényességet és a magabiztosságot erősíti. A kényelmesség érzése pedig mindenkinek jár – az intim helyzetekben és a sportolás során is.

Nem kell külön ”férfi szalonba” menned

Számos olyan kérdés és problémásnak tűnő szorongás adódhat, ami miatt a férfiak félnek elmenni egy intim kozmetikába. A férfias adottságok és anatómiai sajátosságok miatt joggal merülhet fel a kérdés, hogy létezik külön férfiaknak szóló intim kozmetikai szalon? Ha igen, akkor hol?

Nos. Egy intimkozmetikus számára az intim területek kezelése a szakszerűség mellett empátiával is kiegészül. Ez azt jelenti, hogy ha esetleg merevedés történik, akkor is barátságos hangulatban folytatódik tovább a szőrtelenítés. Az ilyen helyzetek megtörténhetnek a férfiakkal, hiszen a nemi izgalom is látványosabb jelekkel járhat – ezzel pedig az intimkozmetikus is tisztában van.

Éppen ezért a férfi intim gyanta alkalmazásához nincs szükség külön férfi szalonokra, egy férfiakra is specializálódott intimkozmetikus tökéletesen el tudja látni a feladatát. Így bátran felkeresheted, ha az intim gyantázás mellett döntenél.

A férfiak számára is fontos a gyantázás utáni, és általánosságban a bőr és szőrápolás

Talán nem meglepő, ha azt mondjuk, hogy a férfiak bőre is igényli az ápolást. Számos közérzeti és kényelmi előnye mellett az egészségre és a higiéniára is jó hatással van. Csökkenhet a fertőződés kockázata, megszüntethetőek a kellemetlenséggel járó “intim szagok” és hatékonyabbá válhat a higiénia fenntartása. Emellett a gyantázás miatt nem jön létre szőrbenövés és gyulladás sem.

Fontos, hogy a férfi intim gyanta alkalmazása után a megfelelő bőrápolásban részesüljön az intim terület, így a bőr egészségesebb lehet és az együttlétek is meghittebbé válhatnak. Rögtön a gyantázás után ajánlott a megfelelő termékek felvitele, amit az intimkozmetikus végez. Ezután 72 órán keresztül fontos, hogy te is ápold ezt a területet, mert így válhat problémamentessé és egészségessé.

Fontos emellett kihangsúlyozni azt is, hogy az intim gyantázást elsősorban a saját magadnak történő megfelelés miatt érdemes rendszeresíteni, nem pedig azért, hogy megfelelj a társadalomnak, vagy másoknak. A gyantázástól egyébként nem kell tartanod, ha szakképzett intimkozmetikushoz fordulsz.

A férfi intim gyanta nem is olyan félelmetes, mint ahogy elsőre gondolnád, ezért nem is kell tőle tartanod. Reméljük, hogy cikkünkkel tisztáztuk a benned felmerülő kérdéseket. A Naturiti intim kozmetika szakszerű segítséget nyújt az intim szőrzet eltávolításában, így érdemes felkeresned őket, ha ilyesmiben gondolkodsz. Ne aggódj, a férfiasságod ezzel nem veszhet el, hiszen ma már egyre népszerűbb az eljárás a férfiak körében is!