Breaking News

A nyári hónapoknak már vége, a meleg nyár estéket felváltják a hűvös őszi délutánok. Ilyenkor mindenki bekuckózik, azonban nem kell lemondanunk az együtt töltött időről, a közös sütögetésekről. Ilyenkor ugyanúgy összejöhetünk és házi készítésű ételekkel tehetjük különlegessé az estét. Egy különleges, házi készítésű hamburger szósz sokat emelhet az összejövetel fényén.

A hamburgert tipikus gyorskajának képzeljük, pedig a legnagyobb rajongók igazi áhítattal készítik el odafigyelve a fűszerezésre és az elkészítés legapróbb részleteire. Hiszen egy jó hambi íz világa már a hús elkészítésénél eldől. Valaki a gyors készítésre esküszik, csak só és bors és már mehet is a megformázott húspogácsa a tűzhelyre vagy a grillre.

A kísérletező kedvűek többféle receptet is kipróbálnak, mire megtalálják az igazit. Hagymát aprítanak a húshoz, tojást vagy akár sört tesznek a keverékbe. Napokig érlelik. Tehát elég sok mindent elkövetnek a legjobb recept megtalálásáért.

De az igazi íz orgiát egy jó hamburger szósszal érhetjük el. Hazánkban ez a fogalom még igencsak kevéssé ismert. Tudjuk, hogy például az hamburger szülő hazájában, az Egyesült Államokban használnak valami hasonlót, mégis itthon leragadtunk a ketchup- mustár- majonéz kombinációnál. Csak az új gyorséttermek használnak már hambi szószt és milyen jól teszik.

A legegyszerűbb hamburger szósz is elképesztő magasságokba képes emelni egy snassz hamburgert is, otthoni elkészítése pedig nem ördöngösség. A legjobb, hogy az elkészített szószt nemcsak hamburgerhez használhatjuk fel. Üvegben egy hétig biztosan elvan a hűtőben és olyan étele mellé is feltálalhatjuk, mint egy rántott hús, vagy fasírt esetleg csibefalatkák.

A legegyszerűbb recepthez csak pár hozzávaló szükséges. Ketchupot és majonézt összekeverünk. Pucoljunk meg egy gerezd fokhagymát és fokhagyma nyomóval törjük meg és tegyük a keverékhez. Ízesítsük sóval, borssal, worcester szósszal és alaposan keverjük el. Amikor sima, fedjük le és egy órát hagyjuk a hűtőben tálalás előtt. Persze ezt a receptet tovább tudjuk fejleszteni, így mindig egy új arcát képes megmutatni. Tehetünk bele apróra vágott csemege uborkát vagy olivabogyót. Esetleg lilahagymát. Ezzel újabb színeket vihetünk az ételünkbe.

A legjobb recepteket keresed? Nálunk megtalálod! Olvasd el kapcsolódó bejegyzéseinket!