Breaking News

Sokféle klimatizálási lehetőségről hallottunk már, és természetesen ezek nagy többsége még fűtésre is képes. Ezeknek a nagy többsége azonban nem kifejezetten fűtésre lett optimalizálva, hanem sokkal inkább a hűtésre. Olvasóink megszokhatták, hogy főleg klímákat mutatunk be, ám most szóljunk egy kicsit a hőszivattyú rendszerről. Hőszivattyú rendszer beépítésével otthonába ugyanis sokkal hatékonyabb fűtési és hűtési teljesítményt tud produkálni sokkal gazdaságosabban, mint egy klímával.

Az első nagy kérdés az, hogy miért is jobb a hőszivattyú, mint a klíma, vagy egy egyszerű konvektor, esetleg kandalló?

Nos, a konvektor vagy esetleg egy kandalló esetében mindig van valamiféle input, amivel a fűtőtest működtethető, ez lehet gáz, szén, vagy éppen fa. A klíma berendezések esetében ezt nagyon jól tudjuk, hogy az elektromos áram. Bár a hőszivattyúk is árammal működnek, sokkal kevésbé jelentős a felhasznált energiamennyiség, mint egy klíma esetében.

A hőszivattyú a működéséhez magát a hőmérsékletet vonja el környezetétől és legtöbb esetben ezt egy tartályban víz felmelegítésére használja. Természetesen fordított működésre is képes. Bármely üzemmódot vesszük is alapul az megállapítható, hogy a hőszivattyú rendszerek nagyobb terek klimatizálására vagy fűtésére is kiválóan alkalmasak, valamint víz melegítésére is használják őket.

Főleg ipari környezetben használják a hőszivattyú rendszereket, ám adott esetben, az otthonában is megállják helyüket.

Bár a legegyszerűbben működő hőszivattyú rendszerek főleg fűtési célokra alkalmazhatóak hűtés esetén a hőszivattyú képes üzemmódját tekintve fordítottan is működni, ebben az állapotban nem fűteni fogja az otthonunkat, hanem hűteni. Sok előnye mellett ez egy nagyon fontos tulajdonsága, hiszen egy megfelelően kiépített hőszivattyú rendszer segítségével sokat spórolhatunk a klimatizáláson.

Csapatunk vállalja hőszivattyú rendszerek beépítését és webáruházunkban kedvére válogathat ipari, vagy háztartási hőszivattyú rendszerek között is. Amennyiben felkeltettük érdeklődését úgy kérjük, kattintson ide bővebb tájékoztatásokért!