Breaking News

Hőszivattyú rendszer telepítésével nagyobb terek klimatizálására, vagy éppen fűtésére nyílhat lehetősége. Legfőképpen ipari területek és nagyobb csarnokok klimatizálására és felfűtésére ad remek lehetőséget, valamint emellett kiválóan használható egy több helyiségből álló épület teljes klimatizálására is.

A hőszivattyú, mint eszköz eredetileg megtalálható a legtöbb légkondicionáló berendezésben is. Egy hőszivattyú működési elve leginkább egy hűtőszekrényéhez hasonlítható. Legelterjedtebb fajtája az úgynevezett osztott levegő-víz hőszivattyú, mely a levegőből vonja el a hőt és vizet melegít fel. A fejlett hőszivattyú rendszerek is hasonló elven működnek. A hőszivattyúk egyébként nagyon magas hatásfokon alkalmazhatóak akár egészen tágas terek klimatizálására, avagy fűtésére is.

Bár a legegyszerűbben működő hőszivattyú rendszerek főleg fűtési célokra alkalmazhatóak hűtés esetén a hőszivattyú képes üzemmódját tekintve fordítottan is működni, ebben az állapotban nem fűteni fogja az otthonunkat, hanem hűteni. Sok előnye mellett ez egy nagyon fontos tulajdonsága, hiszen egy megfelelően kiépített hőszivattyú rendszer segítségével sokat spórolhatunk a klimatizáláson.

Mint azt már említettük a hőszivattyú klíma alkatrészeként is működik. A legtöbb klíma természetesen már mind hűtő-mind fűtő funkcióval is bír, ám egy hűtő-fűtő klíma azonban nem olyan fókusszal hűt, vagy fűt, mint egy hőszivattyú rendszer, ami akár az egész lakás hűtését fűtését is magában foglalhatja. A hőszivattyú rendszer ráadásul amellett, hogy teljesen természetesen állítja elő a hőt, még víz melegítésére is kifejezetten jól használható. Egy sztenderd klíma esetében, ami már mind hűtésre, mint fűtésre is használható az alap működési elv mindig a hűtés lesz.

A klíma karbantartása és folyamatos tisztítása ráadásképpen, ha jól akarjuk használni sokkal költségesebb. Egy hőszivattyú rendszer azonban hosszan tartó zökkenőmentes működés mellett akár a teljes lakás fűtéséről vagy hűtéséről is gondoskodhat.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését kattintson ide bővebb információkért, és ismerje meg hőszivattyú rendszereinket itt!