Breaking News

A tapéták története már egészen időszámításunk előtt kétszáz körül kezdetét vette az ókori Kínában. Ezután a papír és tapétagyártás fokozatosan terjedni kezdett az arab országok között amíg végül a 12. században eljutott Európába, majd a reneszánsz idején váltak igazán ismertté.

A tapéták története már egészen időszámításunk előtt kétszáz körül kezdetét vette az ókori Kínában. Ezután a papír és tapétagyártás fokozatosan terjedni kezdett az arab országok között amíg végül a 12. században eljutott Európába, majd a reneszánsz idején váltak igazán ismertté. Ma már nincs olyan hely, ahol ne találkozhatnánk a tapéta valamilyen formájával, legyen szó az otthonunkról, hotelekről, üzletekről vagy irodákról. A tapéták népszerűsége a mai napig töretlen, hiszen praktikus megoldást biztosít bármely helyiség gyors átvarázslásához.

Egyszerű megoldás a hibák javítására

Amellett, hogy a tapéta egyedülálló hangulatot teremt a belső térben, használható még bevonatként is, amely elrejti a falak apró hibáit. A tapéták a legkülönbözőbb színekben, mintákban és textúrákban állnak rendelkezésre, ami lehetővé teszi számunkra, hogy szabadjára engedjük a kreatív ötleteinket. Egy felújítás során a költséghatékonyság mellett időt is spórolunk azzal, ha nem próbáljuk meg kijavítani a falunk minden apró szépséghibáját, hanem ehelyett egy friss tapétával lefedjük az egész falat vagy annak egy részét. Ez az egyszerű megoldás azonnal szemmel látható változást hoz a szoba hangulatában. 

Ötletek a mintás tapétákhoz

Néhány enteriőr dizájn esetén még bátran kísérletezhetünk azzal, hogy a szoba minden falát díszes, extravagáns tapétával díszítjük fel, viszont, ha nem szeretnénk, hogy minden figyelem a falakra irányuljon akkor a legelegánsabb módszer, ha kiválasztunk egy fő falat, és csak erre a falra ragasztunk fel egy extrémebb, mintás tapétát. Ez általában, az a fal, ahova az ágytámla van tolva vagy ahol a tévé is helyet kap. A világos falakhoz nagyszerű kontrasztot tud nyújtani esetleg egy sötétebb háttérrel rendelkező, virágos tapéta. 

A virágos tapéták nagyszerűsége

Legyen szó letisztult vagy extrémebb színekről, biztosan van olyan virágos tapéta, ami tökéletesen passzol az elképzeléseihez. A divatvilágban is látjuk, hogy a mai napig töretlen a virágos és leveles minták sikere, mert ezek látványa általában megnyugtat minket és vonzza a tekintetünket is. A virágos tapéták nagy választéka miatt nem csak egyetlen fajta szoba jöhet szóba hiszen a különböző színek és megjelenések miatt akár a fürdőszobát, a gyerekek szobáját, a nappalit, vagy a hálószobát is feldobhatjuk más-más dizájnnal nyomtatott tapétával. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük