Breaking News

Ha szeretné, hogy gázkazánja sokáig biztosítsa otthona melegét, hívjon Minket! Vállaljuk kazánok felújítását, szerelését, fűtésrendszer korszerűsítést! Keressen minket bizalommal!

A kazán felújítás fontos lépés a fűtési időszakra való felkészülésnek. Nemcsak a kazán hatásfokát növelhetjük vele, de élettartamát is jelentősen meghosszabbíthatjuk. Azonban a kazán felújítás nem olyasmi, amit érdemes lenne saját kezűleg elvégezni. Egy rosszul karbantartott kazán életet veszélyeztető helyzetet is teremthet. Így ne habozzunk szakembert hívni!

Amikor kazán felújításról beszélünk, a gázkazán teljes ellenőrzését és karbantartását értjük alatta. Hogy miért is van erre szükség? a használattal a kazán használódik. Koszolódik, porolódik, bizonyos alkatrészek rozsdásodódnak, rozsdásodnak. Időnként szükséges egy ellenőrzés, csere, hogy hirtelen ne egy nagy javítási feladattal kelljen szembe néznünk. Pláne esetleg egy fűtési szezon kellős közepén. Ezért is javasolt még ősszel, a fűtési szezon megkezdése előtt megcsinálni az ellenőrzést. A megfelelő hatásfok eléréséhez érdemes évente elvégeztetni a karbantartást.

A kazán felújítás azért is lényeges, mivel a fűtési rendszerben keringő víz a kazán egyes részeit szennyezheti, például lerakódhat a vízkő a hőcserélőn. A lerakódott szennyeződések jelentősen, akár 10-15 százalékkal is növelhetik a fűtéshez használt energia mennyiségét. Ezzel pedig nő a rezsiköltségünk is. Tehát egyértelmű, hogy a karbantartással mindenképpen pénzt spórolunk.

A kazán felújítás két részből tevődik össze. Először is a szerelő átnézi tüzetesen a kazán külső és belső részeit. Ellenőrzi a kisebb alkatrészeket is, és amennyiben szükséges, cserléi is ezeket. A másik részben kitisztítja a kazán belsejét, ekkor kerülnek eltávolításra a hatékonyságot csökkentő szennyeződések is.

Ha még ne történt meg az éves kazán felújítás, még nem késő. Hívjon Minket, hogy szakértő kollégáink Önnek is segíthessenek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük