Breaking News

Sokan nem tudunk egy napot sem elképzelni a kedvenc feketénk nélkül. Ez pedig akkor is hatványozottan igaz, ha éppen kempingezni indulunk valamilyen vadregényes tájra. Ilyenkor gyakori kellék a főzött kávét helyettesítő instant kávé. Ám valljuk be, még a legjobb márka sem helyettesíti a főzöttet. Hogyan tudjuk mégis igazán finommá tenni?

Kávé, tejszín és habosító

A hűtést nem igénylő kávétejszín egyébként is alapdarabnak számít kempingezés alatt. Kis helyen elfér, és a mini tejszín adagok lehetővé teszik, hogy mindenki annyit használjon, amennyit meg is iszik. Vagyis sokkal praktikusabb, mint egy doboz tej. Viszont nem csak ezért jobb használni az instant kávéhoz. Jóval krémesebbé és lágyabbá teszi a instant kávé gyakran „karcos” karakterét. Vagyis még azok számára is igazi gourmet élmény lehet, akik egyáltalán nincsenek oda a poros kávéért. Ha pedig mindezt tejhabosítóval spékeljük meg, kvázi összekavarjuk a tejszínt és a kávét, akkor igazán ízletes feketét kaphatunk. A tejhabosító ugyanis egy igen hasznos kis kütyü, ami nem csak tejhabosításra kiváló. Elemmel működik többségében és egy hátizsákban is simán elfér. Pont emiatt kiváló kempingező kellék. A tejhabosítóval felkevert instant kávé pedig valódi habos finomsággá teszi még a legkeserűbb por alapú feketét is. Nincs más dolgunk, mint a forró vízzel összekevert kávét tejjel vagy tejszínnel felöntve alaposan összehabosítani.

Kavarjuk erősen

Ha az instant kávét cukorral és nagyon kevés, de forró vízzel gyorsan keverjük, akkor egy kemény krém állagot kapunk, ami ráadásul a forró víz miatt enyhén karamellizálódik. Nincs más dolgunk, mint felönteni tejjel, vagy vízzel. Habos, krémes finomság lesz a végeredmény a rideg instant kávé helyett. A folyamathoz tényleg erősen és tényleg minimális vízzel kell kavarni a keveréket, viszont hátránya, hogy édesítővel a karamellizálás nem működik már.

Nézzünk kemping kávéfőzőt

Aki egyáltalán nem híve az instant kávézásnak, és például sátrazás közben is ragaszkodik a főzött kávéhoz, annak a legjobb, ha beszerez egy mini kemping főzőszettet. Ezek a darabok nem foglalnak nagy helyet, sőt olyan is akad közte, ami USB-ről, vagy az autó szivargyújtójáról is megy.