Breaking News

Otthonunk hálószobai energiatakarékos megvilágításának megtervezése többet jelent annál, mintsem kiválasztjuk a megfelelő LED-es fényforrásokat. Ha vesszük a fáradságot és kicsit körbejárjuk a lehetőségeinket, a végeredmény egész biztosan praktikus és lélegzetelállítóan gyönyörű lesz. Inspiráció gyanánt következzen néhány népszerű megoldás, amellyel felvillanyozhatjuk hálószobánkat!

Mennyezeti LED-es világítások

Legelőször természetesen gondoskodni kell valamilyen általános vagy környezeti megvilágításról, amely az egész helyiség számára elegendő fénymennyiséget szolgáltat. Azonban figyelni kell a hálószoba intimitására is, ezért ügyeljünk arra, hogy kerüljük az erőteljes fényforrásokat. A mennyezetbe süllyesztett LED-es spot lámpák igen közkedveltek, miután sorba rendezve kellő fényt képes szétszórni, emellett roppant dekoratívak is – természetesen az elhelyezésük egyéni ízlés kérdése. Mindezen túl megvan az további előnyük is, hogy lehetséges egyszerre csak néhányat felkapcsolni, amelyek kellemes hangulatvilágítást adnak az ottalvóknak.

Oldalfali LED-es fényforrások

Az oldalfali megvilágítások egészen sajátos fényt biztosítanak a hálónak, amelyek csak növelik annak esztétikai értékét. Egy fali UFO esetleg karos oldalfali lámpa segítségével elsősorban helyi megvilágítási feladatokat láthatunk el, megjelenésüknek köszönhetően pedig dekorációként is remekül megállják a helyüket. Utóbbiak ráadásul állíthatók is, így akár az ágy fölé szerelve funkcionális világításként is alkalmazhatók például olvasáshoz.

LED szalagos rejtett világítások

Napjainkban egyre többen döntenek LED szalagos rejtett világítás kialakítása mellett a hálószobában, ami egyáltalán nem meglepő. Amellett ugyanis, hogy visszafogott és gyönyörű fényt szolgáltatnak, gyakorlatilag bárhová gond nélkül felragaszthatók – a variációs lehetőségeink száma tehát végtelen. Az egyik népszerű hely az öntapadós LED szalagok számára az ágy háttámlája mögött, amely tökéletes éjszakai háttérfényt biztosít. De akár a bútor alján is végig futtathatjuk a LED csíkot, így olyan érzésünk lesz, mintha fekhelyünk úszna a levegőben.

Ugyanilyen megfontolásból sokan a televízió mögé helyezik el a fényforrást: ezen megoldás egyrészt remekül néz ki, másrészt csökkentjük a szem megterhelését azáltal, hogy készülékből érkező színekhez és kontraszthoz egy semlegesebb referenciapontot szolgáltat. Más szóval tovább tudjuk élvezni a műsort anélkül, hogy egy idő után megfájdulna a fejünk a szemünk túlzott megerőltetésétől. Tipp: a Union Knights webshop kínálatában olyan színváltós RGB LED szalag szett is elérhető, melyet akár az ágyon fekve, mobiltelefonról vezérelhetünk.