Breaking News

Egy új családi ház tervezgetése során az emberek általában a megfizethető árra, az energiahatékonyságra, a kényelemre és a tetszetős megjelenésre összpontosítanak. Mindezen kívánalmaknak pedig egyszerre tesznek eleget a SIP házak!

A SIP ház építés nemcsak villámgyors, de pénztárcabarát is

A SIP avagy Strukturált Szigetelt Panel egy viszonylag új keletű építési technológia. Azért mondjuk, hogy viszonylag, mert habár már az 50’-es évek óta létezik, hazánkban csak mostanában kezdett virágzani. A technológia lényege, hogy két OSB tábla közé valamilyen szigetelőhab kerül. Azt így készült panelekből pedig komplett családi házak láthatnak napvilágot, ráadásul akár több generáción keresztül átívelő módon. A Zetrov Invest erre még rátett egy lapáttal, hiszen náluk a SIP ház építés már nem sima OSB-3, hanem OSB-4 panelekből valósul meg, így ezek a szerkezetek statikailag is sokkal jobb tulajdonságokkal rendelkeznek.

Mivel a panelek előre gyártott elemek, a helyszínen már csak össze kell szerelni őket. Ez nemcsak az építkezés idejét csökkenti le, de a súlyos munkaerő költségeket is. Elég lesz csupán egy pár fős brigád ahhoz, hogy otthonunk tetőtől-talpig felépüljön. A Zetrov Invest például olyannyira ismeri a SIP ház építés csínját-bínját, hogy az általuk kivitelezett épületek mindössze 1-3 hónap leforgása alatt kulcsrakész átadásra kerülnek. Maga a szerkezet akár néhány nap alatt elkészül mérettől függően.

Fenntartható megoldások, lefelezett energiaköltségek

A SIP panelek hihetetlenül erősek és tartósak, és ha kellően jó minőséget sikerült kifognunk, akkor hőhídmentes mindennapokat eredményeznek. A szerkezeti táblák biztosítják a panel szilárdságát, a közte lévő formahabosítás pedig a kiváló energetikai tulajdonságokért felel – gyakorlatilag plusz szigetelésre sem lesz szükség. A SIP-panelek folyamatos, résmentes szigetelést biztosítanak, ami csökkenti a falakon keresztül történő hőátadást. Ez azt jelenti, hogy a ház minimális fűtéssel/hűtéssel is kellemes hőmérsékleten tartható = négyévszakos megoldás. A Zetrov Invest-nél a SIP ház építés a fenntarthatóság szem előtt tartásával valósul meg, például H-energiás klímákkal, elektromos padlófűtéssel, kandallókkal, napelemekkel stb. tudnak szolgálni. Az ő házaik garantáltan A++ energiaszintet képviselnek, így passzívház szintű értékek is elérhetőek!

Lehengerlő megjelenés, valódi luxus érzet

A SIP-panelek a legkülönbözőbb épület tervek megvalósításához is használhatók, a hagyományos szemléletmódtól egészen a luxus kategóriáig. A panelek könnyen vághatók és alakíthatók, hogy bármilyen elképzeléshez illeszkedjenek, ami nagyobb tervezési rugalmasságot tesz lehetővé. Lehet picike vagy egy nagyobb kétszintes ház, bármilyen tetővel és megjelenéssel, na meg persze a legmodernebb műszaki felszereltséggel karöltve. Bátran kijelenthető tehát, hogy a SIP házak tényleg teljes értékű házként tudnak funkcionálni, ráadásul a téglánal jóval megfizethetőbb áron. Arról nem is beszélve, hogy az ingatlanok gyakorlatilag kiköpött másai lesznek a hagyományos építésű házakénak: a kívülről szemlélőben még csak a gyanú sem merül fel, hogy valami „turpisságról” van szó.