Breaking News

Túlterheltségtől szenvedsz? Sokszor fáj a lábat, a hátad, esetleg nyakfájdalommal küzdesz? Akkor biztosan elgondolkodtál már azon, hogy ideje lenne felkeresni egy szakembert, akinek köszönhetően végre megszüntethetőek ezek a panaszok. Felmerülhet benned azonban az a kérdés, hogy vajon mennyi idő után kezd el hatni egy gyógytorna kezelés. Cikkünkben részletesen kifejtjük, hogy mit érdemes erről a témakörről tudnod.

Gyógytorna állapotfelmérés

Mielőtt bármibe is belefognál, először egy állapotfelmérésre lesz szükséged, hiszen az alapos anamnézis és fizikai vizsgálat nélkül a szakember sem tudja, hogy mivel áll szemben. Ez tulajdonképpen a legelső lépés annak érdekében, hogy végre a gyógyulás útjára léphess. Fontos elem, hiszen a hatékony kezelés szempontjából ez a folyamat segíthet kideríteni, hogy mi is pontosan a kiváltó ok, honnan kell indítani a gyógytornát. Ennek köszönhetően a gyógytornász tisztábban látja az állapotot, célzottan törekszik arra, hogy minél részletesebben megismerhesse a kórtörténetet.

Elmondható, hogy általában valamilyen rendellenes mozgásszervi probléma miatt fordulunk segítségért. Ennek kapcsán a terapeuta valószínűleg több kérdést is fel fog tenni neked. Kitértek majd arra, hogy mekkora a kiterjedése a kellemetlen érzésnek, hogy pontosan mely területeket is érinti, de a fájdalom jellegére is kíváncsi lesz. Fontos szempont a kezelés szempontjából a sérülés erőssége, illetve az sem elvetendő szempont, hogy a fájdalom mindig jelentkezik, vagy csak a napszak egyes részeiben.

Az állapotfelmérésre mindenképpen vidd magaddal a korábbi dokumentumokat, ha esetleg vannak, hiszen ezeknek köszönhetően a gyógytornász még részletesebb képet kaphat a panaszról. Nem árt természetesen egy kényelmes váltó ruha sem, amiben a terhelést végzik.

Mikor ajánlatos segítségért folyamodni?

Talán a fizikoterápiák közül a gyógytorna a legismertebb módszere a problémák kezelésének. Mivel a világon mindenhol alkalmazzák, így elmondható, hogy a leghatékonyabb megoldás a javulás érdekében. Segíthet neked a mozgékonyság visszaállításában, a műtétek utáni rehabilitációban, de természetesen számos egyéb panasz esetében hasznos lehet felkeresni egy gyógytornászt.

Mivel több területe is létezik, így szinte semmilyen fájdalom megszüntetése nem okozhat gondot. Legyen szó nyak-, váll-, hát-, esetleg derékfájdalomról egyaránt, a gyógytorna mindegyik esetben hatásos lehet. Nem árt továbbá megelőzni a sok ülőmunka okozta kellemetlenségeket, hiszen a görnyedt hát, nyak, és a rossz tartás is hatással van a gerincre. Amennyiben pedig a tartásod javítása a fő cél, akkor szintén szóba jöhet egy ilyen kezelés.

Mennyi idő kell ahhoz, hogy a gyógytorna elkezdjen hatni?

Nagyban függ a kezelés és a panasz típusától, hogy a gyógytorna mennyi idő után szokott hatni. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen régóta áll fenn a fájdalom, hogy mennyire nagy a baj, de az is fontos, hogy mi a kiváltó ok. Amennyiben gyulladásról van szó más hatásra számíthatsz, mintha például a rossz ülés következtében kialakult panasz miatt keresnél fel egy gyógytornászt. Várhatóan azonban pár kezelés után már érezhető változás áll be a mindennapjaidban. A teles gyógyulás azonban sokkal hosszabb időt vehet igénye.

A gyógytorna ugyanis egy természetes gyógymód, nem használnak gyógyszereket és egyéb készítményeket, amelyek meggyorsíthatnák a folyamatot. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy nem lehet hatásos, azonban lassabb, viszont sokkal hosszabb távú lesz a felépülés. Ráadásul miután a torna hatással van a vérkeringésre, ezáltal nemcsak a probléma forrásánál jelentkezhet kellemes érzés, hiszen sokkal energikusabbá válhatsz általa. Nem utolsó sorban a közérzetedre is jótékonyan hathat, sokkal kellemesebben telnek majd a mindennapjaid.

Miért érdemes a klinikát választani?

Ha tényleg azt szeretnéd, hogy Te legyél a középpontban, akkor a budapesti központ tökéletes lesz számodra. A szakemberek személyre szabott gyógytorna tervet adnak a kezedbe, ráadásul itt nemcsak a probléma megoldásáról lesz szó, hanem kizárólag a páciensről, itt ugyanis csak rád figyelnek majd.

A klinikán törekszenek arra, hogy teljeskörű és részletes tájékoztatást kaphass a gyógytornát illetően, így bármilyen kérdésed van, nyugodtan felteheted azt a szakembernek. A kezelés pedig harmóniában és megnyugtató környezetben történik, így, ha egy kis odafigyelésre vágysz, akkor érdemes a Gyógytornászom központját választanod!