Breaking News

Talán nem is olyan régen, a vízvezeték-szerelő csak úgy tudta megtalálni a sérült csövet, ha szétbontotta a teljes burkolatot vagy felásta az egész kertet. Szerencsére ma már létezik egy jóval barátságosabb módszer, amivel egyszerűen csak bele lehet nézni a csövek belsejébe. Ez a csatorna kamerázás módszere!

Csatorna kamerázás: egyetlen módszer számos problémára

Keskeny csövek és végeláthatatlan kanyarok – a vízvezetékek ezen tulajdonságai biztosan nem könnyítik meg az ellenőrzés folyamatát! Pont ezért olyan ígéretes módszer a csatorna kamerázás, mely során a szakemberek egy rugalmas vezetékre rögzített, aprócska kamera fejet indítanak el a csövekben, majd egy külső monitoron követik végig annak útját. A Dénes Építőipari Kft. például profi Rothenberg épületgépészeti eszközöket használ, ráadásképpen olyannyira széles a repertoárjuk, hogy az 50-estől egészen az ipari cső méretekig vállalják a diagnosztikát!

Pontos feltérképezés

Belegondolt már abba, hogy milyen állapotban lehetnek a vízvezetékek a lakásában? A kamerás csatornavizsgálattal elképesztően látványos diagnosztikát tehetünk lehetővé. Legyen szó eldugult vagy rosszul kivitelezett csövekről, ez az eljárás pontos és valós idejű ellenőrzést tesz lehetővé. Nem beszélve arról, hogy nemcsak arra derülhet fény, hogy hol keletkezett hiba, hanem hogy mi okozta.

Megmarad a burkolat

Ki akarná beáldozni a gyönyörűen kialakított burkolatot csak azért, hogy a szakemberek megtalálhassák a sérült csőszakaszt a rendszerben? A kamerás csatornavizsgálat segítségével elég csak azon a kis szakaszon megbontani a burkolatot, ahol ténylegesen szükséges. Ha pedig még így is aggódnánk a felfordulás miatt, akkor jó hír, hogy a Dénes Építőipari Kft. például még a helyreállítási munkákat is elvégzi nekünk.

Megelőzésre is kiváló

A csatorna kamerázás segítségével a szakemberek még azelőtt észlelhetik az esetleges problémákat – pl. elzáródások, csőrepedés, szivárgás – mielőtt azok komolyabb galibába torkollnának. Az azonnali közbelépéssel könnyedén kijavíthatók a rejtett hibák és még meg is kímélhetjük magunkat a későbbi fejfájástól.

Hamar megvan

A csatorna diagnosztikával igen rövid idő alatt találhatjuk meg a bűnöst a vízvezeték-rendszerben, így egészen biztosan nem rondít bele az amúgy is elfoglalt időbeosztásunkba. A Dénes Építőipari Kft. csapata például olyannyira rutinos, hogy 1 órán belül végeznek otthonunkban.

Költségek csökkentése

Tegyük fel, hogy valahol dugulás van a rendszerben. Mint már említettük, a csatorna kamerázással könnyedén feltárható az elzáródás pontos helye és oka, ami végső soron csökkenti a munka elvégzéséhez szükséges időt, ami aztán pozitívan hat a szerelési költségekre is. Mindemellett pedig mivel nem kell mindent szétbontani, a helyreállítási költségek is minimálisra szoríthatók.

Segítség ingatlanvásárlásnál és eladásnál

Noha az ingatlanok értékbecsléséhez nincs szükség vízvezeték-ellenőrzésre, mégis kapóra jöhet a teljesebb feltérképezésben. Ha pedig most vásároltunk új otthont, akkor kifejezetten ajánlott lehet a csatorna kamerázás. Az elavult, sérült vízvezetékek később nem várt pusztítást okozhatnak otthonunkban, feltéve, ha nem tudjuk, milyen állapotban vannak.  Az ellenőrzés segíthet kiküszöbölni ennek a káreseménynek a valószínűségét is.