Breaking News

Az otthonok első benyomását legtöbbször a bejárati ajtók határozzák meg, de nem csupán az esztétika a cél ajtó választás esetén. A stílus, a funkcionalitás, a minőség mind-mind meghatározó tényezők, és nem elhanyagolható szempontok. Cikkünkben kitérünk rá miért és hogyan válassz a modern műanyag bejárati ajtó kínálat széles tárházából.

Dizájn és egyediség

Talán az egyik legdiverzebb kategóriát képezik a műanyag ajtók, ugyanis kialakításuk rengeteg színben, alakban és formában megvalósítható. Egyedi dizájnelemekkel és textúrákkal könnyedén összehangolhatjuk otthonunk stílusával. A modern műanyag bejárati ajtó gyártási technológiája mára annyit fejlődött, hogy a műanyaggal is élethűen utánozható más anyagok megjelenése, mint a fa vagy fém, cserébe megmaradnak a műanyag ajtó előnyei.

Az egyszerű vonalvezetésű, minimalista kivitelek és az elegáns, részletekben gazdag formatervezés egyaránt megtalálható a kínálatban, így mindenki megtalálhatja az otthonának leginkább megfelelő variációt. Egy helyről beszerezve könnyedén összehangolhatjuk a műanyag bejárati ajtót az azonos kinézetű ablakokkal.

A modern műanyag bejárati ajtó előnyei

A hatalmas színválaszték és egyedi dombornyomott megjelenése mellett számos olyan pozitívummal is rendelkeznek a műanyag ajtók, amelyek hatással vannak otthonunk kényelmére, például:

  • Kellő mértékben hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik: télen a fűtési, nyáron a hűtési szezonra való tekintettel nem mindegy mennyi áramot fogyasztunk annak érdekében, hogy a lakás komfortos hőérzetű maradjon. Minőségi műanyag ajtóval hozzájárulhatunk a hőszigetelés megfelelő működéséhez, így energiahatékony választásnak minősülnek.
  • Tartósak és ellenállóak: bejárati ajtó lévén nem csak a belső hőmérsékleti viszonyoknak kell megfelelnie, hanem a természet viszontagságaival szemben is ellenállást kell, hogy tanúsítson. A műanyag ajtók kivételesen tartósak, a kiváló minőségű panelek időtálló anyagból készülnek, a változó időjárás pedig nem kezdi ki, nem indulnak korhadásnak vagy rothadásnak vízzel való érintkezéskor. Cserébe viszont könnyen tisztíthatók és karbantarthatók.
  • Biztonságos és jól záródó: érdemes olyan ajtót választani, ami legalább három, de inkább öt ponton záródik, vagyis zártörés elleni védelemmel ellátott. Hozzájuk tartozik a magas teherbírású pántokkal erősített gyári merevítés, ami hozzájárul a betörésvédelemhez.
  • Kérheted üvegpanelekkel: ha szeretnéd, hogy természetes fény jusson be otthonodba, erősített, többrétegű üveges ajtót is választhatsz. Az üveg mattítva van, így nem lehet belátni, illetve kellően tartósak az ajtó többi részéhez illően.
  • Kiváló ár-érték arány: márka és minőség függvényében változik a műanyag bejárati ajtók ára, azonban a saját prioritási sorrend alapján érdemes nézelődni. Ha megvan a tökéletes ajtó, ajánlott beszereléssel együtt kérni, hogy megfelelően záródjon és szigeteljen, ehhez pedig szakértői beállítás szükséges.

A Nyílászáró Birodalom elképesztően széles modern műanyag bejárati ajtó kínálattal rendelkezik, valamint szívesen segítenek a megfelelő modell kiválasztásában és beszerelésében is.