Breaking News

Az otthonok és épületek hatékony hőszigetelése mindig kiemelt fontosságú volt a kényelem és energiahatékonyság szempontjából. A hagyományos szigetelési módszerek, bár hatékonyak lehetnek, gyakran nem képesek teljesen kiküszöbölni a hőhidakat, amelyek hőveszteséget és energiapazarlást eredményezhetnek. A purhab szigetelés azonban kiválóan alkalmas arra, hogy hőhidak nélkül biztosítsa az épületek hatékony hőszigetelését.

Mit értünk hőhíd alatt?

Joggal vetődik fel a kérdés, hogy mégis mik azok a hőhidak és miért nem tesz jót létrejöttük az épületekben. Hőhíd akkor keletkezik, ha valamilyen anyag vagy felület eltérő hővezetéssel rendelkezik, mint az azt körülvevő anyagok, vagyis azon a részen érzékelhető hőmérsékletkülönbség jön létre. Keletkezhet ajtók és ablakok környékén, ahol a szigetelés és nyílászárók már nem érnek össze, vagy vezetékek mentén, esetleg más szerkezeti elemek is hozzájárulhatnak a hőhidak létrejöttéhez.

Elsőre talán nem tűnik olyan vészesnek, hiszen csak egy kis hőmérséklet különbségről van szó, azonban ez csökkentheti a hűtési és fűtési hatékonyságot, így hozzájárulhat az energiaveszteséghez. Emellett a változó hőmérséklet kiváltó oka a pára lecsapódásának, amelynek hatásait már jól ismerjük: átnedvesednek a falak, lepereg a vakolat és a festék, megjelennek a penészfoltok és a dohos szag, valamint romlik az épület szerkezetének ellenállósága. Mivel a purhab szigetelés nem lapokból áll, hanem szórt anyag formájában teljesen felveszi a felület formáját, így egyenletesen és rések nélkül vihető fel szinte bármilyen felületre. Emellett pedig hőveszteségi mutatója is elképesztően alacsony.

Lássuk miért érdemes a purhab szigetelés technológiáját választani:

  • Egyetlen anyag is elegendő: Vagyis nincs szükség akár három-négy féle szigetelőanyagot megvásárolni és a megfelelő rétegrendben egymásra helyezni. A purhab szigetelés mindössze egy alkotóelemből áll, ami könnyedén és egységesen felvihető, nem kell méretre vágni vagy beigazítani.
  • Optimális nehezen hozzáférhető helyekhez: Szintén a hab formátumának köszönhetően akár a csövek mentén, akár a szűk tetőtéri részeken is gond nélkül felvihető. Mivel az anyag levegővel érintkezve szinte pillanatok alatt felveszi végleges formáját, így a térkitöltő tulajdonsága kiválóan alkalmazható minden helyzetben.
  • Idő- és költséghatékony megoldás: Térkitöltését követően néhány óra alatt megszilárdul, nem zsugorodik, és ár-érték arányban is kifejezetten kedvező.
  • Hosszú távú hatékonyság: A purhab – legyen szó nyitott- vagy zártcellás anyagösszetételűről – egy ellenálló és tartós szigetelőanyag, amely könnyen tisztán tartható, miközben a vegyszereknek is ellenáll. Minőségi megvalósításával nem csupán évekig, hanem évtizedekig élvezhetjük előnyeit.

A Pur-Centrum munkatársai hatékony segítséget nyújthatnak a purhab szigetelés kivitelezésében, illetve nem kevesebb, mint 15 év garanciát is vállalnak erre a szolgáltatásukra. Munkájukat az ország egész területén végzik, így könnyedén ki tudják szolgálni mind vállalati, mind lakossági ügyfeleiket.