Breaking News

A varrás mindig is egy kedves hivatásnak számított sok nő életében. Viszont amióta a pandémia időszaka beköszöntött, szinte ugrásszerűen megnövekedett a varrással és hímzéssel foglalkozók száma. Nincs ezen mit csodálkozni, hiszen egy remek stresszlevezetőről van szó, ami kikapcsol és még sok szép ruhát, kiegészítőt is készíthetünk közben. Aki belejön a varrásba, annak viszont idővel gondjai lehetnek a maradék anyagokkal. Nézzünk pár példát, mit érdemes készíteni belőlük.

Kedves plüssállatkák ajándékba – nem csak gyerekeknek

A textilállatkák igazán kedves és igazi kézműves ajándéknak számíthatnak, főleg ha meghagyjuk azon bájukat, hogy ezek anyagmarékokból készülnek. Nem kell a századik textilállatkát is megőrizni. Nagyon jó ajándék lehet belőlük például gyerekeknek, vagy épp gyermeklelkű felnőtteknek is. Ugyanakkor még kulcstartónak is tökéletesek, ami miatt szinte mindenkinek adható. A maradék textil mintáit és színeit kihasználva pedig igazán egyedi plüssöket készíthetünk.

Mosható pelenkák és babakelengyék

Szinte minden családban akad néhány évente egy újszülött csemete, de ha nem is a rokonságot ajándékozza meg a gólya, valamelyik barátunk vagy ismerősünk szinte biztos, hogy idővel fog gyermeket nevelni. Az ilyen alkalmakra a kicsiknek és a szülőknek remek ajándék lehet, ha patchwork stílusban, maradék pamutanyagokból például takarót, ruhácskát vagy szakállkát készítünk. Ugyanez a helyzet mosható pelenkával is, ami akkor is hasznos, ha egyébként a megajándékozott család az eldobható pelenkák fajtáit használja. Az ilyenek felé néha egyébként is jól jöhet egy plusz védőréteg, ami akár színes és szép maradék textilekből is készülhet.

Textiltörlők, abroszok, ülőpárnák

Aki a lakberendezés felé is kacsingat, annak igazán izgalmas kihívás lesz maradék anyagokból varrt kiegészítőkkel feldobni a házat. A saját otthonunkat remekül alakíthatjuk olyan használati tárgyakkal, amikből idővel úgyis újakat kell készíteni. Ilyenek a különféle törlők, abroszok vagy éppen a teraszra rakható ülőpárnák. Az ilyesmik idővel elhasználódnak, ezért kihasználhatjuk az alkalmat és mindig újabb kollekciókat tervezhetünk. Ezek ráadásul egy enteriőrben ki is egészítik egymást, vagyis pont remekül mutathatnak együtt ugyanazon helyiségben.