Breaking News

A vezeték nélküli fejhallgatók virágkorukat élik. Különféle típusok és márkák találhatóak ebben a kategóriában. De nem mindegy, hogy mihez és mikor használjuk a Bluetooth-, rádiófrekvenciás vagy wireless kapcsolattal rendelkező fülesünket. Jelen esetben most a leggyakoribb, azaz a Bluetooth-csatlakozással felszerelt típusokkal foglalkozunk.

Milyen vezeték nélküli fejhallgatót válasszunk edzés esetén?

Ha egy komolyabb terepfutásra megyünk, akkor lehet érdemesebb egy vezetékes fejhallgató típust választatnunk, azonban edzőtermi tréningek esetén már jól jöhet a vezeték nélküli verzió. Mindig nézzük meg a hatótávolságát ezeknek a fülhallgatóknak. Általában edzés közben megesik, hogy lerakjuk a legközelebbi helyre a telefont, amíg elvégezzük a gyakorlatunkat, ezért ebben az esetben egy 10 méteres hatótávolságú távolsági kapcsolattal rendelkező típust válasszunk inkább.

Vezeték nélküli fejhallgatók otthoni használatra

Ha inkább csak otthon használnák a fejhallgatónkat, akkor is érdemes egy nagyobb hatótávolságút beszerezni. Ezzel nem szükséges a házon beül állandóan magunknál tartani a telefont, kedvünkre főzhetünk, járkálhatunk a nagy zenehallgatás közepette. Aki viszont például Skype-on beszélgetni is szokott, annak érdemes egy mikrofonnal kombinált típust beszerezni otthonra, így sokkal érhetőbben és tisztábban fogják hallani a mondanivalónkat.

Mindkét esetben a másik fontos tényező a fejhallgató akkumulátorának a használati ideje. Az olcsóbb darabok is már akár hat órán keresztül képesek működni egy feltöltéssel, a drágábbak viszont akár ötvenórányi működést is elbírnak. Átlagos felhasználásra egy 6-12 óra közötti fejhallgatótípus is tökéletes. Komolyabb használathoz, például állandó beszélgetés vagy folyamatos zenehallgatás mellett érdemesebb több üzemidőre képes fejhallgatót néznünk, mert a megadott óraszám csupán az átlagos készenléti időt foglalja magában. Itt is érvényes a szabály, hogy minél jobban használjuk, annál gyorsabban merül a fejhallgatónk.