Breaking News

A magyarországi háztartások nagy részében egyfajta gázzal ellátott készülékek, cirkók segítségével fűtenek. Nemcsak, hogy a legbiztonságosabb fűtésforma, a cirkó fűtés bekötése még gazdaságos is, igen hamar megtérül a belefektetett pénz, és kiadások. Rendkívül kicsi helyet foglal és nagyon csöndes, emellett igen magas hatásfokú berendezés. Nagyon sokan választanak cirkót fűtés szempontjából, de sajnos ha ezt a készüléket nem tartjuk megfelelően karban, és nem végezzük el az időszakos kötelező vizsgálatokat, akkor a készülék elromolhat, és csupán a cirkó csere lesz a megoldás.

A fali gázkazánnal történő fűtés alapelve egyszerű, a cirkuláció, vagyis innen kapta a cirkófűtés elnevezést. A rendszerben keringő meleg víz és a rendszerbe beléptetett hideg víz valósítja meg. A megfelelő hőfokot gázmelegítés segítségével érjük el, a keringetést pedig egy fűtési szivattyú végzi el. A keringetés során a radiátorokba meleg víz áramlik, amely elvégzi a hő leadást, így megvalósul a fűtés. Nagyon sok háztartásban cirkó fűtést alkalmaznak, hiszen nagyon kényelmes fűtőforma, és ár érték arányban is igen kedvező. A fáskazánok sajnos egyre népszerűtlenebbek, hiszen nagyon nehezen kivitelezhető a használatuk. A favásárlás nagyon sok esetben szinte lehetetlen, hiába rendelkezünk pénzzel, és rögtön fizetnénk. Fával tüzelni nem a legtisztább eljárás, hiszen nagyon sokszor koszosak, porosak leszünk tőle. A gázzal való fűtés mindenképp kényelmesebb döntés, ha ez a fő opció számunkra. A cirkó csere mellett szól, hogy nem csak a fűtés gazdaságos módját jelenti, hanem meleg víz előállításra is alkalmas. Ennek köszönhetően a hagyományos rendszerekhez viszonyítva jelentős megtakarítás érhető.

A régi cirkó gázkazánok nyílt égésterűek és elavultak is, a mai modern cirkókhoz képest. A több évtizedes gázkészülék esetében indokolt a cirkó csere, annak érdekében hogy minden biztonságos legyen a háztartásban. Egy új gázcirkó megbízható és biztonságos, továbbá az energia kihasználtsága is majdnem tökéletes. Nagyon sok családnak kritérium az anyagi kiadás. Egy gázcirkó mindenképp okos döntés legyen szó kiadásokról, vagy a család biztonságáról. Egy régi cirkó javítása és karbantartása is sokkal körülményesebb, és a meghibásodás is rendszeres, ezért ajánlott egy modern, és okos cirkóra cserélni a régi, már nem jól teljesítő készüléket. Régi cirkók esetében a javítás komoly költségeket eredményezhet, és mindig lesz mit javítani rajta.

A cirkóknak, azaz fali gázkazánoknak a karbantartása rendkívül fontos. A karbantartással lehet garantálni azt, hogy a cirkó biztonságosan fog üzemelni és hosszú lesz az élettartama. Épp ezért nem éri meg kihagyni a karbantartást, és persze azért sem, mivel nem szeretnénk senki életét, testi épségét veszélyeztetni. Ha a karbantartás alatt észlelik, hogy már nem működőképes, és nem is biztonságos, akkor mindenképp a cirkó csere az egyetlen megoldás.

Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen rengeteg okos, és hozzáértő szakember felkereshető, akik nagyon szívesen segítenek majd minden érdeklődőnek. Nagyon sokan maguk akarják elvégezni a cirkó cserét, hiszen rendelkeznek egy kevés tudással, amelyet innen-onnan nyertek, esetleg az interneten olvastak. Ez nagyon nagy butaság, és felelőtlenség. Ne cselekedjünk így, hiszen akár a családunk élete is múlhat rajta. Mint minden munkás embernek, annak a szakembernek is van munkadíja, akit megbízunk a cirkó cseréjével. Fizessük ki ezt a bizonyos összeget, és ne fogjunk neki magunk a faladathoz, hiszen nem értünk hozzá, ez nem a mi dolgunk.

Régi cirkó csere esetén fel kell készülni arra, hogy akár több napot is igénybe vehet, az új kondenzációs cirkó telepítése, ezért is érdemes olyan időszakra tájolni a munkálatot, amely mindenki számára megfelelő. A régi cirkó eltávolítása után, kezdődhet a munka java, amelyet kizárólag a szakemberek végezhetnek el. A kéményes és gáztervező szakemberek megkezdődik az égéstermék elvezető, és az oxigén adagolására alkalmas vezeték rendszerek kiépítését, majd az új gázcirkó készüléket elhelyezik, bekötik és beüzemeltetik. A kéményes szakember pedig elvégzi majd azokat a feladatokat, amelyek az ő hatáskörébe tartoznak.

Mindenképp hasznos, és nagyon okos döntés egy cirkót beszereltetni a háztartásba, de legyünk mindig figyelmesek, és óvjuk meg a készülékünket a karbantartás segítségével. A legfontosabb az, hogy nyugalomban töltsük a mindennapjainkat a lakásunkban, biztonságban tudjunk minden családtagot. Úgy gondolom, aki rendszeresen időt kerít a karbantartásra, és nem hanyagolja el a kötelező vizsgálatokat, az nem kerül abba a helyzetbe, hogy a cirkót ne tudja egy szakember megjavítani, csupán a csere legyen az egyetlen lehetőség. Egy készülékre mindig vigyázni kell, és értékelni kell azt, nemcsak akkor amikor megvásároltuk. Sajnos nagyon sokan nem így vélekednek, és nem vigyáznak azokra a tárgyakra, amelyeknek a javítása, és cseréje nagyon megterhelő anyagilag. Mindent végezzünk el időben, hiszen senki sem szeretne a hideg téli időszakban fűtés nélkül maradni.