Breaking News

Pár évvel ezelőtt kibírni a nyarat klímaberendezés segítéségével luxusnak számított, most pedig a legtöbben már arra is gondolnak, hogy beszereltetni klímát nem csak nyárra jelenthet megoldást, de télen is megoldást nyújthat a hideg ellen. Mielőtt elkezdenénk fűteni a nyári hűtőberendezésünk segítségével, jobb, ha átnézzük a tapasztalatokat, kinek hogy tetszett ez a fűtési módszer. Minden újdonság előtt leginkább az árakra gondolunk, a fogyasztásra, a számunkra leginkább pénztárca kímélőbb megoldás élvez prioritást.

Meddig fűt a klíma? Jól érezhetjük magunkat -20 fokban is?

A mai, modern, inverteres készülékek akár -20-30C-ig képesek energiatakarékosan fűteni, nem beszélve a „jósági fokukról (SCOP)” mely 4-5-6-7 is lehet. Ez lefordítva annyit jelent, hogy 1 kW-i elektromos áram felhasználásával 4-5-6-7 kW-i fűtőértéket állít elő. Ezért rendkívül kedvező a klíma készülékekkel való fűtés.

Ha a berendezéshez igénylünk a helyi áramszolgáltatótól „H-tarifát”, akkor akár felére is lecsökken a klímával való fűtés költségét!

A fűtés klímával tökéletes megoldás az otthon melegének előteremtésére. A legtöbb készülékben már megtalálható a wi-fi vezérlés is, így bárhonnan a világból tudják vezérelni a kívánt hőfokot, illetve üzemmódot. Így nap közben elegendő alacsonyabb hőfokon temperálni a hőmérsékletet, majd munkából hazafele menet beállítani egy magasabb hőfokot, így mire hazaér már kellemes meleg fogja fogadni.

Jöjjenek a számok. Pénztárca kímélőbb, mint gázzal fűteni?

Tapasztalatok alapján pénztárca barát megoldásnak ugyan pénztárca barát, viszont nem egészség barát. Az egyik véleményező azt írta, hogy a munkahelyén klímával fűtenek, és olcsónak ugyan olcsó, de száraz a levegő, és többüknek begyulladt a füle, a foga, és véleménye szerint otthon nem fűtene klímával.  Míg más azt írta, hogy az ő munkahelyén is klímával fűtenek, viszont csak 5 perc erejéig fújja a meleg levegőt a klímaberendezés, és az ő szavaival élve „meg lehet fagyni”.

Egy másik vélemény: „Korábban csak hűtésre használtam a klímámat, de ma már fűtök is vele a téli időszakban. Szerencsére igen jól szigetelt az otthonom, így nem szükséges őrült mód mennie, mégis kellemes az idő. Bátran ajánlom mindenkinek, aki kényelmes és pénzkímélő megoldást szeretne.” – Írta Antal Budafokról.

„Életem legjobb döntése volt lecserélni a házunkban a fűtést, és klímával fűteni. Korábban kályhánk volt, de problémás volt állandóan karbantartani, figyelni rá, és a hozzá való fa is állandó munkát adott a férjemnek. Klímával fűteni kényelmes, nincs kosz, por, mocsok, és nem kell állandóan törődni vele, szabályozható.” – írta Viki Miskolcról.

„Olyan klímát kerestem, ami jó fűtő képességgel rendelkezik, mert eleve fűtésre is akartam használni. Ismerősök próbáltak lebeszélni róla, hogy klímával fűteni luxus, de ez badarság, sőt, ami azt illeti, ezresek maradnak a zsebemben hónapról hónapra.” – Írta Irén Sátoraljaújhelyről.

Amint látjuk, a vélemények megoszlanak. Ez a klíma minőségén is múlik, hogy milyen minőségű, milyen árkategóriája berendezésre ruházunk be.