Breaking News

A megszokás nagy úr szokták mondani. Érdemes erre odafigyelni és esetenként megpróbálni kilépni a mókuskerékből. Vannak erre kiváló alkalmak a hétvégéken és az ünnepeken kívül ugyanúgy. A mai névnap sokaknak nem jelent szinte semmit, bár a köszöntést örömmel fogadják, de ezen kívül teljesen hidegen hagyja őket.

Ezzel szemben vannak olyan családok, társasági körök, ahol valóságos élmények minősül, minden alkalom és még a születésnapot is túlszárnyalja. Ilyenkor összegyűlik a baráti kör és jól érzik magukat. Az ajándékok a mai névnap alkalmával többnyire némi édesség, valamilyen ital vagy pár száll virág lehet, de valójában nem is ez a lényeg, hanem az örömtelien eltöltött idő. Már csak azt kell megtudni valamilyen módon, hogy milyen névnap van ma? Érdemes ezeket előre feljegyezni, de akkor sincs baj, ha mégsem történt ez meg, mert a kerdezdmeg.hu weboldalon az aktuális, mai névnap mindig megtalálható.

A története ennek a köszöntésnek elég régre a középkorra nyúlik vissza és egyértelműen a valláshoz köthető. Eredetileg ugyanis a szentek neveivel egybekötött ünnepekről volt szó, amik végül átalakultak és már az ismertebb megszólítások is bekerültek a naptárakba.

Később ennek hivatalos formája született meg és minden ismert név szerepelt már az év valamelyik napján.

Állandóan változik tehát, hogy milyen névnap van ma és az sem ritka, hogy egy éven belül többször ismétlődik valamelyik ismertebb megszólítás.

Ilyenkor a megnevezett személy döntheti el, hogy melyiket ünnepli leginkább. A mai névnap lehetőséget teremt, amit érdemes kihasználni, hiszen a kikapcsolódásra és kapcsolattartásra mindig fontos időt szánni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük