Breaking News

Az elmúlt évtizedben rengeteget változott a cégek marketingkommunikációja. A platformok teljesen kicserélődtek, más szempontok kerület előtérbe és más eszközök váltak elengedhetetlenné a cégek számára. Így jelent meg és vált egyre népszerűbbé az úgynevezett podcast is, amely jelenleg tarol a fogyasztók között.

Mi is az a podcast?

 

A podcast egy online audio szolgáltatás, amely segítségével előre rögzített, tematikus hanganyagokat oszthatsz meg hallgatóságoddal.

 

Mitől más, mint a többi?

 

A legnagyobb előnye, hogy sokkal személyesebb és közvetlenebb formában kerülnek átadásra az információk, melyet bárhol és bármikor meghallgathat a célközönség. Könnyű és akár offline elérhetőségüknek köszönhetően takarítás vagy vezetés közben is hasznos és élvezetes időeltöltést jelenthet.

 

A podcastok meghallgatásához nincs szükség speciális eszközre, elegendő, ha célközönséged rendelkezik okostelefonnal vagy tablettel. Csupán egy szoftvert vagy alkalmazást szükséges letölteni, amin keresztül hallgatni tudja a kiválasztott műsort.

Hogyan hozd létre saját podcastodat?

 

A podcast népszerűsége töretlen, így érdemes neked is elgondolkoznod azon, hogy online audio formájába öntöd gondolataidat és elindítod a saját podcast csatornádat!

 

Az alábbi lépéseket érdemes követned a sikeres podcast létrehozásához:

 

  1. Válassz egy olyan témát, amellyel hasznos információkat közölhetsz és amelyet szenvedéllyel tudsz átadni célcsoportodnak.

 

  1. Alkoss egy saját arculatot. Legyen egy podcast márkád, amely hozzásegít a hallgatói közösség kiépítéséhez.

 

  1. Szerezd be a szükséges technikai felszerelést. Legfőbb fókuszba a hang minősége kerüljön, hiszen ezen áll vagy bukik a sikered.

 

  1. Vedd fel az adást. A lényeg, hogy add önmagadat és maradj őszinte. El fog érni azokhoz a hangod, akik valóban nyitottak az általad képviselt értékekre.

 

Végül tedd közzé az anyagot. Ne félj a kritikától, használd ki annak építő voltát!

 

Kérd szakértők segítségét, ha nem tudod, hogyan indulj el a podcast készítése során, keress fel egy megbízható tartalommarketing ügynökséget, akik segítenek a teljes folyamat lebonyolításában!